Hoe het allemaal begon….. zomer 2019

Versterk de natuur en (de) aarde geeft ons een bijzondere oogst van fruit en groente. Voedselbos Gedeelde Weelde, een werkplaats voor iedereen, om te leren, ontdekken, experimenteren, kennis delen en te
ontmoeten en verhip … ook te oogsten.

handtekening VGW

Padden, noten, appels, ringslangen, mierikswortel, japanse wijnbessen, fazanten en asperges in plaats van een groene woestijn. Ontmoeten, werken inspireren in de natuur met oogst! Bijen, vogels, en amfibieën hebben het steeds moeilijker. Bomen planten maakt echt een verschil. Help de natuur en krijg er een mooie oogst van bijzonder fruit en groenten voor terug! Dat gaat lukken in ons voedselbos, en jij kan ons daarbij helpen. Niet alleen door straks misschien wel vrijwilligerswerk te komen doen, maar nu al door geld te doneren zodat we notenbomen, fruitbomen en allerlei spannende bessenstruiken kunnen gaan kopen zodat we die met jullie hulp kunnen planten.
Eet jij komend voorjaar met ons de eerste plak vlierbloesemcake?

Wij, John, Corinne, Patricia en Berry willen ons inzetten voor een natuurlijker manier van landbouw bedrijven en dat is mogelijk met een voedselbos. Het saaie groene weiland bij John in de buurt is hem niet biodivers genoeg, de permacultuur moestuin van Corinne smeekt om grotere toepassing, Patricia houdt van spannende gerechten met nieuwe groenten- en fruitsoorten en is dol op nieuwe smaken. En Berry, die ziet toekomst in een circulaire economie voor dit bos. Maar ook jij kunt helpen! Meer biodiversiteit in het Groene Hart tussen alle saaie groene weilanden en een plek om zelf invloed te hebben op de vruchten die we gaan plukken, De Gedeelde Weelde.Van het gedoneerde geld gaan we 1001 bomen, struiken en planten kopen (meer dan 150 verschillende soorten): het begin van het voedselbos. In november gaan we direct aan de slag, de planten gaan de grond in, we maken de paden en we zetten de lijnen van de amfibieënpoel uit zodat die in januari gegraven kan gaan worden.

Dit gave inspirerende en belangrijke project geeft jou natuurlijk ook wat! Je draagt bij aan het tot stand komen van een hectare natuur in het Groene Hart, met een oogst die we gaan delen. Een rondleiding, een lunch, een boom die jij kunt adopteren, of zelfs een teambuildingsdag met lunch! Laat je groene hart spreken en doneer een boom!

Het is gelukt! De crowdfudingscampagne leverde ruim 10.000 euro, op een  mooi startkapitaal, en zo gingen wij aan de slag.

John van Dijk en Corinne Veraart.